Veelgestelde vragen

FAQ – Veelgestelde vragen

Binnen Catharina Thuis op Voorne - Vrijwilligersportaal zijn er verschillende onderdelen waar vragen over binnen komen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgenomen, verdeeld naar de onderwerpen die binnen de website te vinden zijn.

Algemeen

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Ga naar Inloggen of klik op "Inloggen" rechts bovenin het scherm. Vanuit dit scherm kunt u of inloggen of onder in het scherm kiezen voor de optie Klik hier om u aan te melden . Vul uw gegevens in op het formulier en klik op “Verstuur” of neem zelf contact op met Catharina.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer, hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

Via het scherm waarmee u kunt Inloggen ziet u naast de login button de optie Wachtwoord vergeten. U komt nu op de pagina terecht waar u het wachtwoord kunt laten resetten (uw nieuwe wachtwoord ontvangt u per mail). Controleer voor de zekerheid ook uw spam box. Let op: het e-mailadres dat u hier invult moet gelijk zijn aan de gebruikersnaam waar u mee inlogt.

Welke werkzaamheden heeft Catharina, thuis op Voorne voor vrijwilligers?

Bij Catharina hebben we voor ieder wat wils. Wij zetten vrijwilligers in bij Welzijn Ouderen en op onze zorglocaties. Bij Welzijn Ouderen kunt u vrijwillig ondersteunen in het winkeltje, als gastvrouw, chauffeur, maar ook bij de klussendienst, tafeltje dekje en activiteiten zoals Samen aan tafel, het Odensehuis en de activiteitenmiddag. Daarnaast zoeken wij ook vrijwilligers op kantoor en voor het Signalerend Huisbezoek, Welzijn op Recept, Thuis Onbezorgd Mobiel en het maatjesproject. Voor onze zorglocaties zoeken wij vrijwilligers die willen assisteren bij het ontbijt, de lunch, het diner, koffie en theemomentjes, het ophalen en wegbrengen van onze bewoners met de rolstoel. Daarnaast zoeken wij ook vrijwilligers die willen assisteren bij activiteiten, die het leuk vinden om iets in de tuin te doen of als maatje.
Zie je het vrijwilligerswerk dat je zoekt hier niet tussen staan? Meld je dan toch aan, wij kunnen altijd kijken of het vrijwilligerswerk dat je zoekt beschikbaar is bij Catharina! Daarnaast staan wij open voor eigen ideeën of initiatieven.

Ben ik aan vaste tijden en een rooster gebonden? Hoeveel uur moet ik minimaal beschikbaar zijn als vrijwilliger??

De afspraken over je werktijden en het rooster hangt af van het vrijwilligerswerk dat je komt doen. Als je bijvoorbeeld wilt helpen bij activiteiten, volg je het rooster van de activiteit, terwijl je als maatje wat meer vrijheid hebt om je tijd in te delen. Wij willen altijd wel graag weten wanneer je komt, en bij vrijwilligerswerk met een vast karakter op je komst kunnen rekenen.

Op welke locatie kan ik vrijwilligerswerk doen? Heb ik daar inspraak in?

Catharina heeft locaties in Rockanje, Oostvoorne en Brielle. Daarnaast zijn er vanuit Welzijn Ouderen verschillende projecten welke in de gehele gemeente Voorne aan Zee worden uitgevoerd. Je kunt bij ons aangeven welke locatie je voorkeur heeft voor het vrijwilligerswerk en wij houden hiermee rekening bij de plaatsing. Naast de locatie is ook het type vrijwilligerswerk belangrijk. Wij kijken altijd wat het beste bij je past.

Welke leeftijd hebben vrijwilligers bij Catharina?

Catharina kent geen minimum of maximumleeftijd voor vrijwilligers, zolang je in staat bent om het vrijwilligerswerk te doen, ben je van harte welkom! Voor jongeren geld dat wij ons moeten houden aan de richtlijnen van de arbeidstijdenwet. Vanaf 18 jaar is, onder bepaalde voorwaarden, vrijwilligerswerk mogelijk. De meeste jongeren komen vrijwilligerswerk doen in het kader van een maatschappelijke stage vanuit school.

Krijg ik als vrijwilliger een vergoeding?

Catharina betaalt haar vrijwilligers geen vergoeding. Reiskosten en andere van tevoren afgesproken onkosten worden wel vergoed.